Tekst

Leny Wiggers

Update Leny Wiggers 3 maart 2017 12:00 uur


Eind februari was het precies een jaar geleden dat haar hersenoperatie heeft gehad.


Het gaat momenteel bijzonder goed met Leny. Ze voelt zich een stuk opgeknapt door de verandering van haar medicijnen, ze heeft wat meer energie, maakt weer plannen om op vakantie te gaan en zelfs haar verbeterende geheugen blijft ons verrassen.


Hoewel dit alles bijzonder broos is, is leny momenteel een gelukkig mens.


Bij de laatste update schreven we jullie ook een bijzonder positief bericht waarna de huisarts ons de dag erop een slecht bericht gaf aan de hand van haar bloeduitslagen (het betrof een griezelig laag HB gehalte) Ondertussen geloof ik dat we aan de schommelende bloedbeelden van Leny maar gewoon moeten wennen ;-) want Leny had er zelf geen last van. Leny staat goed onder medische controle.


Onlangs is het onderzoek bij de geriater afgerond en deze uitslag geeft Leny de keuze of ze zelfstandig dan wel onder verzorging wil wonen. Leny realiseert zich dat het “verzorgt wonen” voor haar in het verschiet ligt maar geeft ze aan daar nu nog niet aan toe te zijn. Binnenkort gaan we samen met Leny wel kijken in twee woonvoorzieningen in Amsterdam  zodat zij en wij een goed beeld kunnen vormen van de hedendaagse mogelijkheden.

Ook heeft Marleen samen met Leny een bezoek gebracht aan een dag-bestedingsvoorziening.  Voor Leny was dit geen passend aanbod.


Dus, for far so good !!


Leny maakt zich klaar voor de zomer en is vastberaden om vergezeld met de thuiszorg dit jaar in mei nog een keer naar Lesbos te gaan. Ook is Leny weer aan het leren traplopen zodat ze kan logeren bij haar zus in Enschede. Ook ben ik bezig een rolstoel voor leny te kopen zodat ze wat langere tochten kan maken waarbij ze niet het hele eind zelf hoeft te lopen.


De bezoeken aan leny lopen op dit moment een beetje terug. Het is misschien leuk om te vertellen dat Leny weer stukjes kan lopen, graag uiteten gaat, graag onderweg is en weer energiek deelneemt aan gesprekken. Kortom een bezoek aan leny is erg leuk.


Mocht je op bezoek willen gaan, kijk dan even in het rooster wanneer dat zou kunnen (www.brendaoosterbaan.nl en dan op mijn profielfoto klikken) en stuur me dan even een berichtje (info@brendaoosterbaan.nl) wanneer je wil gaan, dan zet ik het in het schema. Leny kan geen bezoek hebben voor 11 uur ’s ochtends.


Met groet

Brenda

info@brendaoosterbaan.nl

06 39 49 05 33Update Leny Wiggers Dinsdag 3 januari 2017


Het gaat de laatste weken bijzonder goed met Leny. De opwaartse lijn zet zich voort. 

Daar zijn Leny en wij allemaal natuurlijk super blij mee.


De afbouw van de medicatie werpt zijn vruchten af. Leny gebruikt nu geen Morphine meer en daardoor is haar geheugen een stuk vooruit gegaan. Leny is vrolijk, kan weer leuk vertellen, geniet van alle bezoek en aandacht. Ze weet het de dag daarna ook nog allemaal. Zo af en toe gaat Leny ook weer eens met iemand mee naar een event, museum of aangename lunch. Ze heeft het doorgaans erg naar haar zin.


Naast al dit goede nieuws is er ook een probleem en dat is haar benauwdheid dat veroorzaakt wordt door haar hart probleem. Het bloed kan niet meer goed rondgepompt worden en dat geeft Leny behoorlijk wat ongemakken. De benauwdheid, die fors kan zijn, is er niet altijd. Er zijn ook periodes dat ze niet benauwd is en dan is het feest voor Leny. Ze gaat dan lekker wandelen, wil graag iets buitenshuis doen en lacht honderd uit. Als het even niet goed gaat met leny en ze het erg benauwd heeft is de wereld en haar perspectief ook gelijk weer erg zwart.

Een ander gevolg van haar hartprobleem is dat haar lichaam teveel vocht vast houdt waardoor ze eigenlijk meer vochtafdrijvers nodig heeft maar die verdraagt ze niet goed. Het blijft dus zoeken naar een zo optimaal mogelijke balans.


Over het algemeen dus een Leny die veel mobieler is als ze was en die ook opgewekter en levenslustiger is. Van het bezoek geniet ze enorm. Van jullie krijg ik ook bij de terugkoppelingen goede indrukken terug (dank daarvoor) Het is dus weer goed mogelijk om met Leny opstap te gaan. Haar meenemen voor een uitje, een lunch of een gezellig samenzijn buitenshuis vindt ze enig.

Leg altijd een briefje neer op de keukentafel als je samen met haar het huis verlaat. Als je van te voren weet dat je er met Leny op uit gaat, laat het dan ook even aan mij weten.

Leny liet me vandaag weten dat bezoek voor 11 uur ’s ochtends voor haar te vroeg is. Vanaf 11 uur  kan prima.


Half december heeft Leny een geriatrisch onderzoek gehad. De uitslag daarvan komt pas half januari.


Dan nog even een persoonlijke boodschap van ons.

Wij wensen jullie een voorspoedig, gelukkig en bovenaf een gezond 2017 toe en we hopen ook heel 2017 weer veel en van alles voor Leny te kunnen organiseren.


Lieve groet

Julie, Ireen, Marleen en Brenda


Bezoekagenda: www.brendaoosterbaan.nl (klip op mijn profielfoto)

Email: info@brendaoosterbaan.nl

Telefoonnnummer 0639490533


Update Leny Wiggers 20 november 2016 12:00 uur


Leny voelt zich een stuk beter !! Ze is af van haar misselijkheid en heeft weer een beetje zin in het leven. (“wil al weer mee naar Lesbos komend jaar….”) De benauwdheid blijft. Vol trots vertelde ze gister dat ze de was had opgehangen (ik weet niet of we daar ook blij mee moeten zijn, maar toch) Ze maakt af en toe weer een wandelingetje en toont interesse in haar omgeving. Ze onthoudt de dingen ook beter en komt op dingen terug. De afgelopen week is er ook veel contact geweest met de huisarts en ook de geriater heeft zich laten informeren en contact gezocht.


Begin van de week was er n.l. veel verontrusting over de slechter wordende nierwaarden van Leny. Hoewel nog niet in de gevarenzone was de daling alarmerend. De geriater laat deze week nog extra lichamelijk,- en bloedonderzoek doen om een bevestiging te krijgen op een verbeterde nierfunctie t.o.v. de laatste weken. Op dit moment worden de positieve ontwikkeling gewijd aan de effecten van de aanpassing van de medicatie. Dit betekent dus ook dat een deel van de klachten te wijten zijn aan een teveel aan medicatie. De boosdoener zijn waarschijnlijk de vochtafdrijvers geweest. Leny kreeg tot voor kort twee soorten en nu één soort en daarmee ook minder.
Afgelopen week is haar bloed uitgebreid onderzocht, ook op mineralen en zouten. Dit was allemaal goed.


Leny lijkt dus al met al uit een diep dal te klimmen en zo kennen we haar weer ;-)


Gesprekken over de toekomst zijn nu dan ook wat makkelijker te voeren met Leny. Momenteel wordt gezocht naar een passende dagopvang voor Leny zodat ze wat meer om handen heeft en ze gesimuleerd blijft. Immers haar bloed,- en nierwaarden kunnen verbeteren maar het proces van haar Alzheimer zal met ups en downs zich verder ontwikkelen. Een goede dagopvang zou kunnen opbrengen dat Leny nog een poos in haar eigen huis kan blijven wonen. Immers dat is dat Leny het liefst wil en waarvoor ze haar operatie gedaan heeft. Mocht Leny niet meer thuis kunnen blijven wonen dan zijn er twee soorten mogelijkheden.

(1) Er moet een plek gezocht worden waar Leny nog volledig haar eigen bedoening heeft en kan gaan en staan waar ze wil met optimale zorg óf (2) ze heeft een woonvoorziening met bescherming en dus ook beperkingen nodig. Op dit moment oriënteren we ons, samen met Leny op de eerste optie. Volgende week gaan we samen met leny naar Amsterdam en krijgen we een rondleiding in een zorgvariant voor homosexuele ouderen. Leny en ook wij realiseren ons dat dit zorgaanbod, als het goed is, voor Leny niet aan de orde zal zijn omdat ze het liefst thuis blijf wonen en dus een woonvariant elders pas aan bod is als ze ook bescherming nodig heeft. In dat geval is dit leuke nieuwe initiatief in Amsterdam geen optie. Toch gaan we kijken. immers, je weet maar nooit en het stemt Leny misschien wat optimistischer over haar opties. (plus het is leuk om met Leny op pad te gaan)


Het is dus weer mogelijk om met Leny op pad te gaan. Mocht je dit willen, laat ons altijd weten als je met haar weg gaat. Laat het mij weten maar leg ook ALTIJD even een briefje op de keukentafel voor de thuiszorg. Kijk ook altijd even in de bezoekagenda via mijn website en de agenda van Leny (ik weet nl niet alles) of er niet een zorgverlener ook staat ingepland.


We hebben om veiligheidsredenen de sleutelcode veranderd. Mocht je die nodig hebben bel of sms ons even. (we hebben de code rond 10 november gewijzigd)


Kom dus gerust langs. In de bezoekagenda (www.brendaoosterbaan.nl en dan op mijn profielfoto klikken) kun je zien wie wanneer op bezoek gaat. Laat ons even weten wanneer je gaat dan plannen we je in. Stuur ook altijd even je telefoonnummer mee.Met groet

Brenda


Update Leny Wiggers 10 november 2016 22:00 uur


Hoewel het nog maar 10 dagen geleden is dat Leny te horen heeft gekregen dat ze de ziekte van Alzheimer heeft, begint ze een klein beetje aan het idee te wennen. (wij ook trouwens) Ze realiseert zich doorgaans goed wat er aan de hand is. Ze weet ook dat andere tijden zich gaan aandienen. Tijden waarin ze meer en meer afhankelijk wordt van zorg en de mensen om haar heen.

Momenteel gaat het het ene moment heel goed met Leny en het andere moment gedraagt ze zich onaangepast, is ze in de war en opstandig. Gelukkig zijn de moeilijke momenten altijd kort van duur en is Leny snel weer in een goede stemming. Leny wordt zienderogen kwetsbaarder. Haar vermogen om dingen te onthouden en in een juiste context te plaatsen wordt voelbaar minder.
Ze is gelukkig minder misselijk. Ze voelde zich de afgelopen week fysiek beduidend beter dan de week ervoor. Optimaal is het zeker nog niet.

Vandaag heeft Marleen samen met Leny een eerste gesprek gevoerd met de casemanager dementie. Dit is een specialistische medewerker van de thuiszorginstelling die gaat helpen de juiste keuzes te maken en zal helpen om de onvermijdelijke vervolgstappen in de zorg voor Leny vorm te geven.

De eerste stap zal deelname aan een vorm van dagbesteding voor Leny zijn. Ze wordt dan opgehaald en thuisgebracht. Voor Leny is het goed om onder de mensen te zijn en zowel fysiek als geestelijk gestimuleerd te blijven. Zodra we een plekje hebben gevonden waar Leny graag naar toe gaat, laten we jullie dat weten.


We hebben om veiligheidsredenen de sleutelcode veranderd. Mocht je die nodig hebben bel of sms ons even.


Nu Leny niet meer zo misselijk is geniet ze weer wat meer van haar bezoek. Kom dus gerust langs. In de bezoekagenda (www.brendaoosterbaan.nl en dan op mijn profielfoto klikken) kun je zien wie wanneer op bezoek gaat. Laat ons even weten wanneer je gaat dan plannen we je in. Stuur ook altijd even je telefoonnummer mee.

Ga gerust wandelen met Leny als ze dat wil. (ze kan maar kleine stukjes wandelen) Soms vindt ze het leuk om een stukje te gaan rijden of de zee te zien. Doe dat gerust maar !!!! leg altijd een briefje neer dat je leny hebt meegenomen (met je telefoonnummer) want zoals je zult begrijpen gaan alle alarmbellen rinkelen als we niet weten waar ze is ;-)


Dit keer dus ook een klein beetje optimisme in de update ;-)


Met groet

Brenda


Update Leny Wiggers 31 oktober 2016 22:00 uur


De huisarts van Leny heeft, na Leny vanochtend eerst zelf gesproken te hebben, ons vanochtend gebeld en verteld dat de diagnose over de geestestoestand van Leny de ziekte van Alzheimer is. Deze diagnose is op basis van de onderzoeken door de Neuroloog en de Geriater gezamenlijk gesteld.


……


Dit is een grote tegenvaller !! Leny was er dan ook erg door van slag en gaf aan dat ze hier zelf al bang voor was. (“ik doe soms echt gekke dingen”) Leny was vanmorgen erg verdrietig.


De huisarts gaf aan dat het nog steeds zo kan zijn dat Leny ook nog weer gedeeltelijk kan opknappen. Immers ze voelt zich nu niet goed (onduidelijk is nog steeds hoe dit komt) en wellicht heeft ze ook last van de afbouw van de medicijnen.


Hoe nu verder is de grote vraag.


In het gesprek vanochtend met de huisarts hebben we afgesproken op dit moment nog geen onomkeerbare beslissingen te nemen. Er wordt een zogenaamde Casemanager Dementie ingeschakeld die nu samen met Leny (en ons) een plan van aanpak zal maken en uitrollen.

We hopen deze week of volgende week in contact te komen met deze nog te benoemen casemanager.

Marleen en ik zullen met deze casemanager in gesprek gaan daar daarbij ook het woord namens de familie voeren, zoals afgesproken met Iet, haar tweelingzusje (en voor zover nodig uiteraard).


Ondertussen wordt nog onderzocht of een vorm van dagbesteding goed voor Leny zou kunnen zijn. Waar dit zou kunnen en hoe dit eruit komt te zien. Wellicht wordt dit plan ingehaald door inzichten die deze diagnose met zich meebrengen. Ik houd jullie daarvan op de hoogte.


In de vorige update heb ik uitgebreid beschreven hoe het met Leny gaat. Op dit moment is dat gelijk gebleven. Het stellen van de diagnose geeft nieuwe beperkingen, inzichten en mogelijkheden. We hebben nu geen idee hoe progressief haar vorm van dementie is. Dit kan wellicht worden ingeschat na het onderzoek half december bij de geriater.


Voor nu laat ik het hier even bij. Zoals jullie gewend zijn zullen we er voor zorgen dat jullie zo goed mogelijk geïnformeerd worden.


Leny vindt het fijn om bezoek te krijgen. Laat even weten wanneer je wil gaan, ik plan het dan voor haar in het bezoekschema.


Met groet

Brenda.
Update Leny Wiggers 28 oktober 2016 18:00 uur


In de afgelopen twee maanden is er over het algemeen geen vooruitgang geboekt voor Leny. Er lijkt zich een neerwaardse lijn te ontwikkelen. Het leven van Leny wordt momenteel steeds kleiner en haar korte termijn geheugen laat te wensen over. Ze is veel in huis, ze slaapt bij voorkeur, heeft moeite om er een beetje bij te blijven en als ze wakker is en voelt zich vooral onpasselijk, zoals ze dat zelf noemt. (misselijk) en is vaak benauwd.


Een maand geleden hebben we ons ingezet om de medicatie van Leny goed onder de loep te laten nemen want ze nam haar medicatie te onregelmatig en slikte ondertussen ook wel heel veel verschillende medicijnen die door de verschillende specialisten en huisartsen was voorgeschreven. De geriater heeft hier naar gekeken en een flink aantal is geschrapt of gehalveerd. Leny heeft momenteel ook last van de afkickverschijnselen van de Morfine.


Afgelopen week is Leny voor een spoedafspraak naar de neuroloog gegaan omdat men vermoedde dat een te veel aan vocht in de hersenen en haar ruggenmerg misschien de oorzaak zou kunnen zijn van haar algehele beroerde gevoel en beperkingen. Een tweede MRI en een zoveelste bloed onderzoek heeft dat vermoeden niet kunnen bevestigen. M.a.w. dit is niet het probleem.


Momenteel zijn nog niet alle resultaten van de onderzoeken binnen. Op dit moment is de status dat de artsen van Leny niet weten wat er aan de hand is. Nader onderzoek moet dit uitwijzen. De huisarts komt nu vaak langs en voert rechtstreeks overleg met ons.


Om een juiste vervolgstap te kunnen bepalen moeten we eerst weten wat er met Leny aan de hand is. Immers als ze weer opknapt dan is ze nog voldoende in staat om te genieten en nog een poosje in haar huis te blijven wonen. Als Leny niet meer herstelt zal er binnenkort een ander gesprek gevoerd moeten worden. Deze vervolgstap qua wonen is dan onomkeerbaar. We hebben vorige week geprobeerd haar tijdelijk op te laten nemen zodat ze meer verzorging, regelmaat en verpleging kon krijgen. Op dit moment is Leny rustig genoeg om thuis te kunnen blijven. (ze gaat niet meer ongecontroleerd aan de wandel en maakt brokken) Thuis blijven is ook wat ze het liefste wil als ze zich zo voelt; in haar eigen vertrouwde omgeving.


Op dit moment is de zorg die Leny krijgt toereikend.  Ze krijgt 3 a 4 keer zorg per dag en ’s nachts komt er iemand kijken of Leny lekker aan het slapen is.

Omdat ze nu niet meer aan de wandel gaat en het duidelijk is dat ze niet meer zelfstandig eten kan klaarmaken/pakken,  is de zorg goed in te regelen. Gelukkig zijn de mensen dol op Leny.


Ook vandaag heb ik de huisarts gesproken en opnieuw bevestigd dat het er nu om gaat te weten te komen wat er met Leny aan de hand is. (alvorens een onomkeerbaar besluit te nemen over het wonen en de zorg) Een geriatrisch en psychologisch onderzoek maken daar half december deel vanuit. Het geheugen van Leny gaat momenteel erg hard achteruit. Laten we hopen dat door het milder worden van de afkickverschijnselen Leny zich de komende weken wat beter gaat voelen.


Leny blijft het fijn vinden als er bezoek komt. naast alle zorgcontacten is 1 keer per dag bezoek echt genoeg. (2 maal bezoek is teveel) Op dit moment lijkt de middag, of in ieder geval na 11 uur, de beste tijd. Leny wil graag even naar buiten. Dit is ook goed voor haar. Soms lukt het om naar beneden en het park te gaan maar soms is een tochtje over de galerij genoeg. Het gebeurt als snel dat Leny misselijk is en in bed wil liggen of op haar verwenstoel in slaap valt. Het helpt Leny om dat een beetje te negeren en gewoon met haar te blijven kletsen en haar te simuleren een kopje thee te drinken, voor te stellen om even naar buiten te gaan of een boterhammetje te maken. Als ze haar ogen dicht geeft en je praat gewoon door zul je merken dat ze gewoon terugpraat.

Soms is Leny ook weer ineens helemaal helder en actief.


Laten jullie even weten via de mail of een sms wanneer je op bezoek wil. Ik plan het dan in. Het bezoekschema kun je vinden op www.brendaoosterbaan.nl. Klik voor het bezoekschema op mijn profielfoto.Wij zijn bezorgd !!


Groet

Brenda
Update Leny Wiggers 5 oktober 2016


Het gaat een heel klein beetje beter met Leny. Vandaag zei voor het eerst in de afgelopen 2 weken; “iets beter” toen ik haar vroeg hoe het ging.

Afgelopen dinsdag is Leny naar de neuroloog geweest voor de uitslag van haar hersenscan die ze twee weken geleden heeft gehad. Uit dit gesprek kwam niets anders dan goeds.

De restanten van de tumor gedragen zich voorbeeldig en er is geen reden tot verdere behandeling. De neuroloog heeft vastgesteld dat de klachten die Leny nu heeft niet voortkomen uit haar hersentumor of haar operatie. De neuroloog heeft haar doorverwezen naar een Geriater om zo meer en betere regie te krijgen op haar medicijnen, de verschillende specialisten en haar algehele gesteldheid. Wij zijn erg blij met deze verwijzing want we hebben allemaal het gevoel dat de hoeveelheid en diversiteit aan medicatie niet goed kan zijn voor Leny. Voor haar kaliumtekort wordt ze nog niet behandeld.

Leny kan komende donderdag al terecht bij de Geriater. Ze heeft dan ook een gesprek met de cardioloog en er vindt eerdaags ook een gesprek met de huisarts plaats.


De thuiszorg is opgehoogd van 3 maar 4 keer.


Kortom er is van alles gaande is in een poging om Leny zich weer wat beter te laten voelen.


Leny heeft momenteel veel last van haar knieën door haar val onlangs op straat. Bij het op bezoek gaan is het nodig om even goed af te stemmen dat je erin kunt. (leny heeft moeite de deur op te doen. Neem even contact op als je de trucs om binnen te komen nog niet weet. Deze zet ik niet op de email zoals jullie begrijpen. Mijn telefoonnummer is 0639490533. laat even een bericht achter als ik niet gelijk opneem.


Met groet

BrendaUpdate Leny Wiggers 30 september 2016 22:00 uur


Het gaat niet zo goed met Leny


In de afgelopen 2 weken is het niet goed gegaan met Leny. Na een fantastisch weekendje Zeeland met de dames van het Wandelpad, werd Leny zo gaande de week niet lekker en raakte steeds verwarder. Ze leek vermoeider en vermoeider te worden en lag het liefste op bed te slapen. Haar besef van wanneer het dag of nacht was vervaagde steeds meer. Hierdoor raakte haar ritme ontregeld, verliep de inname van medicijnen niet goed meer, at ze te weinig en raakte ze meer en meer uitgeput.


Afgelopen zondag hebben we de huisartsenpost opgeroepen, maar deze konden niets vinden. Eventuele extra hartproblemen werden uitgesloten. In de nacht van zondag op maandag is Leny tijdens een nachtelijke wandeling ten val gekomen en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft een blauw gezicht en kapotte knieën. Verder was erg gelukkig geen letsel. Leny had geen telefoon bij zich en is na een behandeling op de eerste hulp op een taxi gezet en alleen naar huis gekomen ;-(


De afgelopen twee dagen hebben we opnieuw de huisarts en de thuiszorg benaderd en heeft er vandaag een urine en bloed onderzoek plaatsgevonden. Wat we al dachten blijkt waar, Leny heeft opnieuw een ernstig kalium tekort. Ze is hier nu voor in behandeling en naar verwachting zal ze hiervan weer herstellen. De thuiszorg is in tijd en frequentie verhoogd zodat er medicijn verstrekking kan plaatsvinden en er beter voor haar voeding en vocht inname gezorgd kan worden.


Feitelijk ligt Leny nu grotendeels van de dag op bed. Haar verwardheid is sinds donderdag een stukje minder.


De afgelopen twee weken heeft Leny veel mensen gebeld en een noodoproep gedaan. Mocht Leny dit weer doen dan is het fijn als jullie me dat laten weten.

Leny, die zich schaamde voor haar nachtelijke avontuur, haar valpartij en het op een verkeerde dag afreizen naar haar vriendin Molly, heeft mij in eerste instantie hiervan niets verteld, waardoor ik het te laat wist.

Gister en vandaag was Leny zieker dan de dagen ervoor maar minder verward. Vermindering van medicijnen die deze verwachtend mogelijk veroorzaken, zijn weer iets verhoogd.


Zoals gezegd verwachten we dat Leny hiervan weer snel gaat herstellen. Het blijft immers Leny maar ze is ondertussen natuurlijk ook een broos lief ziek mensje op een leeftijd van 84 jaar.


Ik houd jullie op de hoogte. Op bezoek gaan kan gewoon, laat me dat even weten zodat ik het in het bezoekschema kan zetten.


Brenda


Update Leny Wiggers 31 augustus 2016 21:00 uurOp hoofdlijnen gaat het goed met Leny. Ze geniet van de leuke dingen die in haar leven passeren en moppert op de momenten dat het haar tegen zit of het haar allemaal niet snel genoeg gaat. Onlangs is de medicatie bijgesteld waardoor Leny op dit moment veel minder last heeft van de pijn in haar benen door de slechte bloedsomloop. Heerlijk, zoals Leny zegt. Ze is ook weer wat aan het bijkomen van de Olympische spelen want deze haalde haar uit haar ritme en gaf haar (naast alle plezier) ook meer klachten. Binnenkort zijn er weer controle afspraken voor haar hoofd in het ziekenhuis.

Al met al gaat ze langzaam vooruit en zal ze moeten leren leven met het ouder worden. Zoals de dokter onlangs tegen Leny zei ”u heeft een oud hart mevrouw Wiggers !!” 


Voor ons staat de Lesbos vakantie voor de deur (we vertrekken vannacht) Leny zal een heel aantal van ons de komende 2 weken moeten missen. Natuurlijk blijven we haar wel dagelijks bellen en laten we het haar een beetje mee beleven. In het weekend van 16/17/18 gaat leny zelf op pad met het Dames Wandelpad. Ze is dan een weekend in Zeeland.


Ondertussen blijven we ook haar bezoeken gewoon plannen zoals jullie dat gewend zijn. Mocht je bij haar op bezoek willen dat zijn de komende twee weken dus een bijzonder goed moment. Stuur even een smsje om een mailtje met info wanneer je wil en we plannen het voor je in. Je kunt het bezoekschema inzien door te surfen naar www.brendaoosterbaan.nl en dan op mijn profielfoto te klikken. (je hebt daarvoor geen wachtwoord nodig)


Het is verstandig om Leny altijd even een van van te voren te bellen dat je komt, want haar vergeetachtigheid is onregelmatig en onherstelbaar. Daar zullen wij dan weer mee moeten leven ;-) 


Met groet

Brenda


Update Leny Wiggers - 22 juli 2016


Over het algemeen gaat het goed met Leny. Haar bloedverdunners zijn verminderd waardoor ze minder last heeft van haar lekkende hartkleppen en waardoor ze minder vermoeid en minder buiten adem is.

Zelf vind ik dat het geheugen van Leny een stuk bijgetrokken is ten opzichte van een half jaar geleden. Leny is hier zelf vaak nog wat onzeker over. Afspraken plannen en haar agenda overzien lukt niet goed maar in de dagelijkse omgang en gesprekken is er niet veel meer van haar geheugen probleem te merken.


Aanstaande zondag is Leny jarig. Ze wordt 84 jaar. Uiteraard is haar tweelingzus Iet dan ook jarig en aanstaande zondag vieren ze samen hun verjaardag. Ireen brengt en vergezelt Leny naar Enschede.


Leny is en blijft dol op bezoek. Meegenomen voor een uitje een lunch of een wandeling vindt ze heerlijk. In de bezoekagenda http://www.brendaoosterbaan.nl/Oosterbaan/Bezoekagenda.html kunnen jullie zien wie wanneer op bezoek komt. Stuur me even een mailtje met de datum en het tijdstip waarop ik je in het rooster mag zetten. (info@brendaoosterbaan.nl)Update Leny Wiggers 22 juni 2016 14:00 uur


Hoe gaat het met Leny

Doorgaans is Leny vrolijk en blij. Ze is wel te veel moe. Qua gezondheid gaat het voor wat betreft het herstel na haar operatie goed, maar voor wat betreft haar hart, (leny heeft twee lekkende hartkleppen) wat minder goed. Het is soms ook moeilijk om uit elkaar te houden wat door wat komt. Immers het fysieke herstel na een dergelijke hersenoperatie neemt doorgaans een jaar in beslag en geeft ook vermoeidheidsklachten. De vermoeidheid en kortademigheid zijn momenteel haar grootste problemen. Komende week staat er weer een bezoek aan de cardioloog op het programma. Zodra ik daarover relevante informatie heb mogen ontvangen, zal ik jullie daarover informeren. Leny wil zelf liever niet opnieuw geopereerd worden maar geeft ook aan dat deze vermoeidheid niet te doen is.


De vergeetachtigheid van Leny is niet zo goed te vatten in een paar zinnen. Het is ook niet stabiel. Ze haalt soms de dagen door elkaar en een belangrijke afspraak over 1 of 2 weken is in leny haar hoofd altijd deze week. Belevenissen onthoudt ze goed. Een telefoontje onthoudt ze dus minder makkelijk dan een bezoekje. Maar soms vertelt ze me gedetailleerd over een telefoongesprek met iemand. Je kan er dus eigenlijk geen pijl op trekken. Nieuw gedrag of nieuwe handelingen leert ze eigenlijk niet meer aan. Dagelijks ritueeltjes gaan goed. (aankleden, douchen, spullen pakken om een stukje te gaan wandelen etc) Haar afleiden bij ritueeltjes die goed gaan werkt verstorend voor haar. Zoals we gewend zijn is Leny erg ongeduldig en ongedurig maar dat is het aard van dit bijzondere beestje


Plannen van de bezoeken

Ik wil jullie met klem vragen mij een berichtje te sturen als je op bezoek wil gaan. Leny heeft graag bezoek maar kan eigenlijk niet meer dan 1 bezoek per dag aan (ze krijgt ook 3 maal daags thuiszorg).

Het gebeurt soms ook dat er onverwacht bezoek komt. Leny reageert daar doorgaans heel positief op, maar als het geplande bezoek (soms van ver) een uur later komt, is Leny uitgeput en wil alleen nog maar slapen. Voor het geplande bezoek is dat niet leuk.


Mee naar buiten

Leny vindt het ook heerlijk om ergens naar toe te gaan. Ook dat weten we graag omdat alle alarmbellen gaan rinkelen als Leny niet open doet of weg is. Als je met leny naar buiten gaat, leg dan ook altijd een briefje binnen op de keukentafel waar je bent en het liefst ook jouw telefoonnummer en als het kan ook een verwachte thuiskom tijd. Check ook of ze een opgeladen telefoon bij zich heeft, haar sleutels, eventueel een verschoning, en haar portemonnaie. Leny is afhankelijk van haar rollator. Leny kan goed lopen maar als ze aangeeft moe te zijn moet ze onmiddellijk rusten. (ivm haar hart en bloedsomloop)  Haar rollator is een prima stoel om even te zitten.


Nieuwe bezoeken plannen

Het bezoekschema kun je inzien door op mijn website (www.brendaoosterbaan.nl) op mijn profielfoto te klikken. je komt dan op een geheime pagina en kunt zien wanneer er bezoeken staan gepland. Stuur mij dus een app’je, een smsje of een mailtje met wanneer je op bezoek wilt en klaar is Kees. Ik zet het dan ’s avonds in het schema en mocht er iets tussen komen dan laat ik je dat weten.


Zodra ik meer informatie heb, laat ik het jullie weten


Met een lieve groet van ons


Brenda

0639490533

info@brendaoosterbaan.nl


Update Leny Wiggers 5 mei 2016 12:00 uur


Morgen, vrijdag 6 mei, gaat Leny naar huis. Een mijlpaal !!

Ondertussen vindt Leny het ook goed om naar huis te gaan. Zoals gezegd zal haar revalidatie wel een jaar duren en moeten we dus rekening houden met wat geheugen en concentratie  beperkingen. Leny weet gelukkig precies wie wie is en kan ondertussen goed en betrouwbaar vertellen wat ze heeft meegemaakt. Haar geheugen is niet consequent goed. We moeten daar met elkaar op bedacht zijn en als je twijfelt…laat het ons weten. Het zelf plannen van afspraken zal voorlopig niet gaan. Ons verzoek is dan ook om niet zelf met Leny afspraken te maken !! Onverwacht bezoekt kan leuk zijn maar daarna is ze moe en zal het geplande bezoek, dat soms van ver komt, geen energieke Leny treffen. Leny moet nu zelf de deur open doen als je aanbelt. Dit kan even duren en soms hoort ze de bel niet goed. Het kan ook zijn dat ze naar het toilet is en daarna even niet meer weet dat de bel ging. Ook kan het zijn dat leny even weg is voor ommetje. Ze is dan zo weer terug (hoop ik ;-)


Bezoekschema

Op de website www.brendaoosterbaan.nl vind je met een klik op mijn profielfoto het bezoekschema. Ik houd deze zo goed mogelijk bij zodat je ook zelf makkelijk kan kijken wanneer er ruimte is om daarna aan mij doorgeven wanneer je op bezoek wil. Zet in de mail altijd ook je telefoonnummer voor het geval er iets tussen is gekomen.


Hartproblemen

Leny heeft helaas wel een nieuw medisch probleem dat haar parten speelt. Afgelopen week is er uitgebreid onderzoek gedaan naar het functioneren van haar hart. De reden voor het onderzoek zijn de vermoeidheidsklachten en haar kortademigheid. Leny blijkt nu aan twee hartkleppen een probleem te hebben die verantwoordelijk gehouden mogen worden voor haar vermoeidheidsklachten en kortademigheid. (dus geen vocht achter de longen) De cardioloog is nu aan het overleggen wat het advies aan Leny moet zijn qua behandeling. Leny geeft op dit moment zelf aan dat zij niet geopereerd wil worden. Toen ik haar herinnerde aan haar stelligheid dat ze zich niet aan haar hoofd wilde laten opereren, moest ze me daar, hard lachend, gelijk in geven. Dat Leny geopereerd moet worden is niet gezegd. Wellicht is ook een andere techniek die minder belastend is mogelijk. Wordt vervolgd.


Voor nu geldt dat we goed moeten luisteren naar Leny wat ze aan kan. Als ze tijdens het wandelen niet verder wil…..dan moet ze onmiddellijk rusten. Op haar rollator kan ze goed zitten.


Woord van dank

Op 26 feb werd Leny geopereerd. Als ze morgen naar huis gaat is ze een kleine 3,5 maand van huis geweest. In die periode hebben we ca 110 bezoeken voor haar mogen inplannen, (realiseren jullie je ook hoe bijzonder dat is !!), hebben 100 mensen uit haar netwerk zich op onze e-mail lijst verzameld, die we konden en mochten informeren. Ook hebben we onder jullie steeds de hulp gevonden die we nog nodig hadden. Heel erg bedank daarvoor !! Jullie mogen gerust weten dat we af en toe goed in de rats gezetten hebben. Leny had immers maar 15% kans om er zo uit te komen zoals ze er nu is uitgekomen. Dat jullie zo massaal de updates lezen en op bezoek gaan is zeer ondersteunend !!

Ondertussen heb we (Marleen, Julie, Ireen en ik) ook vele bedankjes van jullie mogen ontvangen voor onze inzet om het zo goed als mogelijk voor Leny te organiseren. Dank jullie wel daarvoor !!


Fase 2

Voor nu nog twee vragen:

Bezorging bed

Maandag 9 mei wordt tussen 08:00 en 11:00 uur het nieuwe bed van Leny bezorgd. Deze wordt geleverd door Beter Bed en voor Leny in elkaar gezet. Er hoeft niets afgerekend te worden.

Zou iemand tussen 08:00 en 11:00 uur bij Leny in huis kunnen zijn om dit te begeleiden ?


Bezoeken

Het adres van Leny is:

Muiderkring 32

2332 BP Leiden


Het werkt goed om leny voordat je gaat aanbellen even te bellen.

071-57 61 67 0


ik zal de structuur van het bezoekschema aanpassen in een ochtend, middag en avond optie. De precieze tijden waarop je wil komen maakt natuurlijk niet meer uit maar het is wel fijn als Leny kan weten toelaat er ongeveer bezoek komt.


Tot Slot

Zoals gezegd in de vorige update is MEI voor ons een lastige maand. Ireen is een maand in Amerika en Marleen en ik zijn 3 weken naar Lesbos. Het bezoekschema kan ik vanuit Lesbos prima bijhouden. Stuur dus gewoon berichtjes met voorstellen. (ik kan niet altijd makkelijk terughalen maar in het bezoekschema kun je zien of het is doorgekomen) Ik zal ze verwerken. Als er iets is, laat het ons gerust weten. Het enige is dat we niet naar Leiden kunnen komen. Joke en Roosmarijn vervangen de taken van Ireen ;-)

Maandag vertrekt Marleen al naar Lesbos en in vlieg in de nacht van woensdag op donderdag.


Mede namens Ireen, Julie  en Marleen


Met groet

BrendaUpdate Leny Wigger 24 april 2016


Slotfase opname in Revitel

De slotfase van de revalidatie binnen het revalidatiecentrum is aangetreden. Naar verwachting komt Leny vrijdag 6 mei naar huis. Voor de gehele revalidatie zal Leny ongeveer een jaar moeten uittrekken, aldus haar zeer tevreden neurochirurg.


Conditie gaat niet zo goed

Echter, Leny, en wij, vinden dat het niet zo goed gaat. Ze is kortademig en over de hele linie gaat de conditie van Leny op dit moment eerder achteruit dan vooruit. Het vermoeden bestaat dat dit komt door haar hart. Leny heeft een lekkende hartklep en wellicht dat zij daardoor te weinig zuurstof krijgt rond gepompt. Komende week zal er een spoedafspraak bij de cardioloog in het Alrijne (Diakonesse) ziekenhuis plaatsvinden.

Omdat Leny dus onder verdenking staat van hartproblemen, moeten we als bezoek goed luisteren naar wat leny aangeeft wel en niet te kunnen. Zoals jullie weten wandelt Leny graag (en dit ook goed voor haar) maar als ze zegt moe te zijn en even te willen zitten dan is het belangrijk dat onmiddellijk te doen. Op haar rollator kan ze goed zitten.


Slechter kunnen zien

Leny heeft de laatste tijd aangegeven wat slechter te kunnen zien. “Het voelde zo rommelig in mijn hoofd” Afgelopen weken is Leny daarvoor voor onderzoek bij de oogarts geweest. Daar hebben ze haar in ieder geval gerust kunnen stellen dat ze niet blind wordt en dat haar huidige problemen ook veroorzaakt worden door een vorm van Staar. Op dit moment wordt daarop niet geopereerd omdat het nog te vroeg is na de operatie en omdat de verwachting is dat na een staar-operatie haar zicht niet substantieel beter wordt vanwege andere oogproblemen. Als de conditie van Leny beter wordt zal ook de conditie van haar ogen wellicht voldoende mee verbeteren. Leny blijft onder controle


Geheugen onderzoek

De afgelopen weken heeft er ook onderzoek plaatsgevonden naar het geheugen van Leny en dus de schade die de tumor en de operatie hebben aangericht. We hopen daar eerdaags officieel en rechtstreeks iets over teruggekoppeld te krijgen om beter te begrijpen wat we wel en niet van Leny kunnen verwachten. Duidelijk is al wel dat hoewel Leny super goed uit de operatie is gekomen er geheugen schade is.


Leny wil nog niet naar huis

Omdat ook Leny vindt dat ze eerder achteruit, dan vooruit gaat en ze het enorm naar haar zin heeft in Revitel, ziet ze het niet zitten om al naar huis te gaan. Graag had ze nog een poosje willen blijven. Hierover proberen we komende week een “familie” gesprek te organiseren met haar revalidatiearts, de thuiszorg en familie. We houden jullie daarover natuurlijk op de hoogte.


Het blijft een wondertje

Zoals gezegd is de neurochirurg bijzonder tevreden en noemt hij Leny een wondertje !!


MEI - wordt een lastige maand

De mei maand wordt voor ons een lastige maand. Ireen is de maand mei naar Amerika, Brenda en Marleen zijn 3 weken van mei op Lesbos en Julie heeft wat boekingen staan waarvan eind mei 1 in Frankrijk. Ireen die ook de was voor Leny doet wordt waargenomen door Joke Jesse. (super bedank Joke) en Roosmarijn Horowitz doet de post voor Leny (ook Roos super bedankt) Ik zal alles wat ik nu doe ook vanuit Lesbos kunnen doen maar Marleen en ik kunnen dus niet ter plaatsen komen als dat nodig is. Stuur mij dus ook in mei gerust een email over wanneer je naar Leny wil. Ik zal haar schema bijhouden. Ondertussen denk ik genoeg mensen uit het netwerk van Leny te kennen om om jullie hulp te vragen als dat nodig is. Ik hoop dat jullie in de maand mij een tandje willen bijzetten als dat nodig is.


Bezoeken

De bezoeken aan Leny blijven erg belangrijk. Mocht je het leuk vinden om bij Leny op bezoek te gaan, laat het ons weten dan helpen we mee om de artsenbezoeken en revalidatie te plannen. Op dit moment heeft Leny niet zoveel bezoek.

En nog even in de herhaling…..mocht Leny tijdens het wandelen willen rusten…..Laat haar gelijk even zitten. Ook op haar rollator kan ze prima zitten.


We houden jullie op de hoogte !


Mede namens Julie, Marleen en Ireen


Met groet BrendaContact

Wil je reageren ? stuur dan een email naar info@brendaoosterbaan.nl.

Mocht je een kaartje willen sturen dan kan dat naar:

Topaz Revitel

t.a.v. Leny Wiggers kamer 8.15

Bargelaan 198

2333 CW Leiden

(dit is tevens het bezoekadres)


Update Leny woensdag 6 april 2016 09:00 uur.


Leny is goed aan het herstellen. Ze is vrolijk en blij met jullie bezoek en aandacht. Tegelijkertijd gaat het haar natuurlijk ook allemaal te langzaam en ze maakt zich zorgen over haar gezichtsvermogen.


Gister (dinsdag) heeft er een eerste “familiegesprek” plaatsgevonden met de revalidatiearts. Hierbij waar aanwezig naast Leny; Iet en Boudewijn, Julie en Marleen.

Leny blijft nog tot zeker het einde van de maand in Revitel om op krachten te komen. Haar medicijnen worden verder afgebouwd, er wordt fysiek met haar geoefend en er wordt uitgebreid onderzoek gedaan naar haar geheugen zodat ook daar de juiste begeleiding op kan worden ingezet om dat te verbeteren.

Leny heeft het erg naar haar zijn in Revitel. Ze vindt de mensen aardig, geniet van het gezamenlijk eten en de contacten die ze daar op doet. Ze wil ook zelf graag nog een poos blijven. Ook kijkt Leny er waaruit om weer naar huis te gaan maar ze voelt zich nog onvoldoende zelfredzaam om daar dan ook van te kunnen genieten.


Kortom het gaat bijzonder goed gegeven de situatie (na een ingrijpende hersenoperatie en slechte fysieke conditie).


Op korte termijn wordt er onderzoek gedaan naar haar teruglopende gezichtsvermogen. Overigens is het zo dat leny feitelijk niet minder ziet maar ze heeft het gevoel dat het gezichtsveld rommelig is.


Voor Leny is het bezoek erg belangrijk. Ze geniet er met volle teugen van.

Mocht je op bezoek willen, graag. Neem alsjeblieft contact met me op voor de planning. Soms gaan mensen ook spontaan langs en dat pakt niet goed uit. Daarna is ze te vermoeid voor een volgend bezoek of haar eten of programma.
Leny heeft door de dag heen soms een zorgafspraak. Als we daarvan op de hoogte zijn plannen we daaromheen. Dat lukt niet altijd dus het kan zijn dat het bezoek een half uurtje moet wachten. In het restaurant kun je koffie oid drinken.


Soms vragen jullie ons wat je kunt meebrengen voor Leny.
Leny krijgt heerlijk eten in Revitel. Het meebrengen van eigengemaakte soep enzo is dus niet meer nodig. Wat ze leuk vindt is een krant, een magazine over reizen, bloemetjes, snoepjes (geen drop). Maar bovenal, je hoeft echt niets mee te nemen. Leny is al zo blij dat je jezelf mee neemt ;-)


Voor de maand mei zijn we opzoek naar iemand die de was voor Leny kan doen. Ireen is dan op vakantie zij doet dat nu. Is er iemand in Leiden die dat graag voor Leny zou willen doen ?


Dus mocht je het leuk vinden om haar te bezoeken, laat het ons weten. Even bellen/smssen (06399490533) of mailen (info@brendaoosterbaan.nl) is prima


Leny eet ’s avonds tussen half 7 en half 8. Het zou fijn zijn als het avondbezoek niet voor 8 uur komt. (maar ook niet veel later) De ochtend gebruikt Leny zo veel mogelijk voor therapie, sport en rust en de middag voor bezoek.


Het revalidatie zorghotel ligt pal (20 meter) naast het station van Leiden.


De bezoektijden die we graag globaal willen aanhouden zijn:

’s middags van 14:00 uur tot 16:00 uur

s‘avonds van 20:00 uur tot 21:00 uur


We houden jullie op de hoogte ! Zolang het goed gaat zullen de updates in frequentie verlagen.


Mede namens Julie, Ireen en Marleen


BrendaUpdate Leny vrijdag 25 maart 2016 11:00 uur.


Ook de afgelopen week is het erg goed gegaan met Leny. Ze is opgewekt, vindt het fijn om te praten en fysiek te revalideren, geniet van het bezoek en vindt het revalidatie-hotel een fijne plek om even bij te komen.


Wonderlijk toch eigenlijk dat Leny geen dag hoofdpijn heeft gehad na de operatie en ze zo snel herstelde is. We verwachten dat het gesprek over weer naar huis gaan eerdaags aan de orde is. Het liefst zou leny nog zeker een weekje willen blijven.

Leny ondervindt nog wat last van en verminderd zicht maar ook daarin voelt ze een klein herstel. De voorspelling is dat dit enkele maanden kan duren. Ze geeft aan dat het soms voelt als een rommeltje in haar hoofd maar dat daar goed mee te leven is. De wond op haar hoofd geneest goed.


Ook komend weekend is er nog voldoende plek om Leny een bezoekje te brengen. Dus mocht je het leuk vinden om haar te bezoeken, laat het ons weten. Even bellen/smssen (06399490533) of mailen (info@brendaoosterbaan.nl) is prima


Leny eet ’s avonds tussen half 7 en half 8. Het zou fijn zijn als het avondbezoek niet voor 8 uur komt. (maar ook niet veel later) De ochtend gebruikt Leny zo veel mogelijk voor therapie, sport en rust en de middag voor bezoek. Het kan soms zijn dat Leny een half uurtje weg is voor een behandeling of consult. In het restaurant vlak voor haar kamerdeur kan het bezoek gerust even wachten als leny er even niet is.


Het revalidatie zorghotel ligt pal naast het station van Leiden.


De bezoektijden die we graag willen aanhouden zijn:

’s middags van 14:00 uur tot 16:00 uur

s‘avonds van 20:00 uur tot 21:00 uur


We houden jullie op de hoogte !


Mede namens Julie, Ireen en Marleen


Brenda


Update Leny Zaterdag 19 maart 2016 14:00 uur.


De positieve ontwikkelingen zetten zich voort. ;-)

Het zorghotel is een mooi tussenstation om ook goed te ervaren wat Leny wel en niet zelf kan. Leny voelt zich doorgaans goed maar haar frustratietolerantie is piepklein. Zo kan ze het leven even echt even niet meer zien zitten als ze zich realiseert dat ze minder goed ziet dan voorheen, ze een afspraak met de fysio is vergeten of als er iets anders tegen zit. Gelukkig is haar zelfspot en humor vaak genoeg om te kunnen relativeren.

Voor haar revalidatie is het van belang dat Leny zich goed leert concentreren. 1 ding tegelijk, iets afmaken, enkelvoudige onderwerpen bespreken maar natuurlijk ook veel plezier maken. Het bezoek kan daarbij helpen.


Ik moet zeggen dat ook ik het even wennen vind dat Leny nu zelf gaat douchen en zich zelf aankleedt, ik houd mijn hart vast. Maar het moet gezegd dat Leny stevig loopt, haar beide armen lenig kan bewegen en ook haar evenwicht beter is dan de afgelopen 6 maanden.


Leny eet ’s avonds tussen half 7 en half 8. Het zou fijn zijn als het avondbezoek niet voor 8 uur komt. (maar ook niet veel later) De ochtend gebruikt Leny zo veel mogelijk voor therapie, sport en rust en de middag voor bezoek. Het kan soms zijn dat Leny een half uurtje weg is voor een behandeling of consult. In het restaurant vlak voor haar kamerdeur kan het bezoek gerust even wachten als leny er even niet is.


Leny verblijft in een luxe hotelkamer. Met koelkast, TV, zitje en uitzicht. Op deze kamer mag alles. Dus ook meegebracht eten en drinken.

Mocht je samen met leny haar hotelkamer verlaten, help Leny er dan alert op te zijn dat ze de keycard bij zich heeft om weer binnen te kunnen komen.


Voor de komende week zijn nog voldoende bezoektijden vrij. Dus mocht je op bezoek willen, laat het me weten dan plannen we dat graag in.


Het revalidatie zorghotel ligt pal naast het station van Leiden.


’s middags van 14:00 uur tot 16:00 uur

s‘avonds van 20:00 uur tot 21:00 uur


We houden jullie op de hoogte !


Mede namens Julie, Ireen en Marleen


Brenda


Bezoeken en een kaartje sturen:


Topaz Revitel

t.a.v. Leny Wiggers Kamer 8.15

Bargelaan 198

2333 CWLeiden


Update Leny dinsdag 15 maart 2016 22:00 uur.


Het herstel van leny betekent ook dat de volgende fase is ingetreden. Morgen, woensdag 16 maart, wordt leny in de loop van de ochtend overgeplaatst naar Revitel. Het revalidatiecentrum gelegen tussen het Station en het LUMC. Hoewel dat natuurlijk geweldig nieuws is, is het ook wel weer even schakelen. De wisselingen vragen veel van Leny.


Voor nu is het goed om de bezoektijden zoals die waren in het Ziekenhuis aan te houden. Voor Leny is structuur en voorspelbaarheid belangrijk. Het is voor haar daarom goed om te weten wie er komt. We gaan voorlopig door met het maken van de  bezoekagenda. Dus graag nog via mij de bezoeken regelen.


’s middags van 15:00 uur tot 16:00 uur

s‘avonds van 19:00 uur tot 20:00 uur


We houden jullie op de hoogte !


Mede namens Julie, Ireen en Marleen


Brenda


Bezoeken en een kaartje sturen:


Topaz Revitel

t.a.v. Leny Wiggers kamer 8.15

Bargelaan 198

2333 CW Leiden


Update Leny dinsdag 15 maart 2016 07:00 uur.


Het herstel van Leny gaat ondertussen in een hoog tempo vooruit. Ze kan de bezoeken goed aan, vindt het heerlijk om te praten en valt niet meer steeds in slaap. Haar longontsteking is genezen. Leny maakt ook al weer plannen voor de toekomst. Ze is nog wel moe maar dat hoort er bij. 


Het bezoek is voor haar erg motiverend. Mocht jij/u graag op bezoek willen, stuur me dan even een berichtje met een voorkeur en ik zal het proberen in te plannen. Geef daarbij ook even een telefoonnummer zodat we wat makkelijker kunnen overleggen en dat nummer is ook handig voor het geval Leny wordt overgeplaatst naar het revalidatiecentrum.


Neem gerust iets klein te eten voor Leny mee. Chocolade en koekjes heeft ze genoeg. Een lekker soepje of broodje of snackje vindt ze heel lekker naast het ziekenhuis eten.


Het bezoekuur in het Alrijne (Diaconessen) ziekenhuis is iets later dan in het LUMC

’s middags van 15:00 uur tot 16:00 uur

s‘avonds van 19:00 uur tot 20:00 uur


We houden jullie op de hoogte !


Mede namens Julie, Ireen en Marleen


Brenda


Update Leny zaterdag 12 maart 2016 11:00 uur.


Leny is van de antibiotica af en heeft het niet meer benauwd. Hoewel er geen nieuwe bloeduitslagen zijn denken we dat we mogen stellen dat haar toestand stabiel is en zelfs aan de beterende hand is. M.a.w. het herstel zet zich voort. Vannacht heeft Leny goed geslapen. Het moeilijkste komt wellicht nog voor Leny omdat het natuurlijk allemaal niet hard genoeg gaat ;-)

Het blijft belangrijk dat Leny goed eet en het koppetje niet laat hangen. Hoewel haar geheugen best goed is durft ze daar nog niet op te vertrouwen en vertelt ze dat het met haar gedachten soms een rommeltje is in haar hoofd. Soms valt ze tijdens het bezoek ook ineens in slaap maar wil dan graag dat je gewoon tegen haar gaat praten. Zo makkelijk als dat ze in slaap valt, zo makkelijk wordt ze ook weer wakker. Vanaf vandaag gaat Leny ook weer uit bed om stukjes te lopen. Het gevoel van mobiliteit zal leny goed doen verwachten we.

Gister, toen ik bij haar was benadrukte ze opnieuw hoe ontzettend blij ze is met het bezoek en voelt zich een gezegend mens. “Bren, wil je iedereen bedanken voor alle aandacht en hun bezoeken” tuurlijk Leny !! Dus hierbij ook een lieve groet en dank van Leny.


Ik krijg graag terugkoppelingen van jullie bezoeken. Het hoeft niet maar als je er iets over wil terugkoppelen graag.


Neem gerust iets klein te eten voor Leny mee. Chocolade en koekjes heeft ze genoeg. Een lekker soepje of broodje of snackje vindt ze heel lekker naast het ziekenhuis eten.


Het bezoekuur in het Alrijne (Diaconessen) ziekenhuis is iets later dan in het LUMC

’s middags van 15:00 uur tot 16:00 uur

s‘avonds van 19:00 uur tot 20:00 uur


We houden jullie op de hoogte !

Als alles goed blijft gaan een nieuwe update na het weekend


Mede namens Julie, Ireen en Marleen


Brenda


Update Leny donderdag 10 maart 2016 22:00 uur.


Hoewel we geen nieuwe bloeduitslagen hebben, lijkt het herstel zich voort te zetten. Leny is minder benauwd en heeft vandaag her en der een spitsvondige grap gemaakt.


Verder zat het Leny vandaag behoorlijk tegen. Zo is ze vanmorgen, in de lijn der verwachting maar voor ons zeker onverwachts, overgeplaatst naar het Diaconessen ziekenhuis in Leiden. We wisten dat als Leny wat langer verpleging nodig zou hebben zij daarvoor naar een ander ziekenhuis zou gaan. We hadden zeker niet verwacht dat dat vanmorgen zou gebeuren.

In de communicatie tussen de ziekenhuizen en het revalidatiecentrum bleek het behoorlijk mis te gaan waardoor het nogal even geduurd heeft voor dat Leny op de plaats van bestemming was aangekomen. Dat kon Leny er natuurlijk niet bij hebben vandaag. Tot een uur of 5 heeft Leny zich er dapper doorheen geslagen maar daarna was ze op (helemaal gesloopt). Laten we hopen dat ze vannacht in haar nieuwe omgeving goed kan slapen en uitrusten.


Het bezoekuur in het Alrijne Diaconessen ziekenhuis is iets later

’s middags van 15:00 uur tot 16:00 uur

s‘avonds van 19:00 uur tot 20:00 uur


We houden jullie op de hoogte !


Mede namens Julie, Ireen en Marleen


Brenda


Een kaartje sturen kan naar:


het  Alrijne Ziekenhuis

t.a.v. Leny Wiggers - 2A - 01

Postbus 9650

2300 RD Leiden


Bezoekadres:

Locatie Leiden (Alrijne ZH - Diaconessenhuis Leiden)

Houtlaan 55

2334 CK Leiden


De eerdere updates kun je lezen op

www.brendaoosterbaan.nl

gebruikersnaam : LW (hoofdletters)

wachtwoord : 11steden (kleine letters)


Update Leny woensdag 9 maart 2016 21:00 uur.


Een lichte verbetering !! Laten we met het goede nieuws beginnen. Aan de bloeduitslagen valt af te lezen dat er sprake is van een licht herstel. Leny voelde zich vandaag ook wat beter dan gister. Ze sprak ook al weer mijn voicemail in met de vraag waar haar zuster Iet bleef en of ze wel goed had begrepen dat zij vandaag zou komen) Ze krijgt nu zuurstof door een neuszonde om haar benauwdheid te verlichten en haar longen te sparen. Omdat er twee bacteriën zijn gevonden, heeft ze zowel links als rechts een infuus met medicijnen. Leny ligt nu dus in bed en kan er zelfstandig even niet meer uit. 


  1. Vanochtend zijn we gaan bellen met de zaalarts. Hoewel zij vanochtend onze zorgen (dat leny achteruit ging) niet kon bevestigen,  gaf ze wel aan een aantal dingen te willen uitsluiten omdat ze het zo benauwd heeft. Zo heeft er vandaag een CT-scan plaatsgevonden om een longembolie uit te sluiten en is de cardioloog aan haar bed geweest om onderzoek te doen naar het hart van Leny. CT-scan was goed (er is geen sprake van een longembolie) en de cardioloog gaat overleggen met de behandeld cardioloog van Leny in het Diaconessen ziekenhuis.

  2. De zaalarts vertelde verder dat Leny voldoende vocht binnen kreeg (2 liter - dit wordt gelukkig bijgehouden) en de diëtiste is vandaag geraadpleegd. Ook qua voeding krijgt Leny voldoende binnen aan voedingsstoffen maar ze verbrandt momenteel veel energie. Leny mag van de arts zoveel lekkers eten als zij wil. Zelfs chocolade haring in roomsaus en kroketjes. Naast haar gewone eten mag ze dus alles wat ze lekker vindt. (behalve drop ivm haar kwetsbare kaliumbalans)

  3. Het ziekenhuis mag geen verwarmd bed leveren (Leny heeft het immers zo koud). Wel mochten we het eigen dekbed meenemen. Ireen is die gelijk gaan ophalen en Leny ligt er nu lekker warm bij. Leny heeft vanmiddag in het bijzijn van haar zus Iet en Julie uitgebreid bezoek gehad van artsen en is zij goed onderzocht. Dat geeft ons vertrouwen en hoop op een goede afloop.


Het jammerlijke nieuws van vandaag is dat Leny nog niet naar de revalidatie kan. Het plekje van donderdag gaat aan haar voorbij. Leny is te ziek en te beperkt. Pas als Leny “beter is” kan ze een volgende stap zetten.


Het was vandaag voor Leny een (te) drukke dag met een CT-scan en vele doktersjassen aan haar Bed. We zijn bijzonder opgelucht dat er een beetje verbetering in zit. We realiseren ons dat er wellicht nog een lange weg te gaan is maar gelukkig is Leny ook zelf aan het roer ;-)

Wij zelf, maar we hopen natuurlijk vooral Leny zullen vannacht beter slapen dan gister.


We houden jullie op de hoogte !


Mede namens Julie, Ireen en Marleen


Brenda


Update Leny dinsdag 8 maart 2016 22:00 uur.


Wij vinden dat het niet zo goed gaat met Leny en zijn bezorgd. Leny is behoorlijk ziek van haar longontsteking en krijgt in het ziekenhuis wellicht ook te weinig persoonlijke verzorging om goed op krachten te kunnen komen.  Met haar nieuwe antibiotica kan het ook zomaar weer een stuk verbeteren. Medisch technisch maakt men zich nog geen zorgen !  Ondertussen is Leny vooral moe, wordt ze steeds zwakker, krijgt een paar keer per dag ondersteunende zuurstof maar blijft enorm genieten van jullie bezoek.


Komende donderdag is er een plekje voor haar in het revalidatiecentrum. Om hier naartoe te kunnen moet ze donderdag geen infuus en extra zuurstof meer nodig hebben. Laten we hopen dat dit op tijd goed komt. (anders gaat dit plekje aan haar voorbij en moeten we wachten op een volgend plekje)


Leny krijgt nu twee maal daags bezoek. Voor haar het hoogtepunt van de dag. We willen het bezoek vragen om ook onze oren en ogen te zijn en leny te helpen met eten en drinken. Neem gerust iets lekkers te eten mee en laat haar een kopje thee of koffie drinken. Omdat ze zo verzwakt is heeft ze daar hulp bij nodig. We zijn bang dat de verpleging het hier te druk voor heeft. Leny geniet er ook van als het bezoek haar kaarten voorleest. Ze vertelt dan honderd uit aan herinneringen en geniet.

Leny kan zichzelf niet meer warm houden. Ze heeft een kruik (in de badkamer is warm water) en heeft extra dekens nodig. Ze heeft in bed graag haar oranje jas aan.


Ondertussen proberen wij te organiseren dat Leny ondersteuning krijgt bij het eten en drinken en zullen we morgen opnieuw proberen de arts te spreken te krijgen.


Ps Leny heeft ondertussen een enorme voorraad chocolade en koek. Echt voldoende voor haar gehele revalidatie periode ;-) Ze geniet van wat zacht klaargemaakt en aangereikt fruit en ze houdt van zachte broodjes met hartigheid.  (leny eet kleine porties)


We houden jullie op de hoogte !


Update Leny maandag 7 maart 2016 20:00 uur.


Leny heeft veel last van vermoeidheid en haar longontsteking . Haar geduld wordt zwaar op de proef gesteld. Ze blijft super blij met het bezoek en ook de verpleging laat ons desgevraagd weten dat het haar erg goed doet. Het is nog niet duidelijk wanneer de medicatie voor de longontsteking kan worden gestopt. Zolang Leny haar medicatie via een infuus moet krijgen, zal ze niet kunnen doorstromen naar het revalidatiecentrum.


Mocht je bij leny op bezoek willen, laat het me weten. ik plan graag wat in. Nu Leny op een twee persoons kamer ligt, moeten we ons aan maximaal 2 personen en de bezoektijden houden.


Een groet van Leny voor iedereen


Mede namens Julie, Ireen en Marleen


Brenda


Update Leny zaterdag 5 maart 2016 18:00 uur.


Qua verkoudheid en longontsteking gaat het gelukkig ook weer wat beter. Ze hoest en snottert het er nog lustig op los en dat is ook extra vermoeiend.

Leny heeft, met haar wat ongeduldige karakter, moeite zich er aan over te geven. Maar voor degene die Leny goed kennen is dat geen verrassing.

De vermoeidheid die Leny parten speelt, heeft nu natuurlijk meerdere oorzaken en zal dus ook nog wel even voortduren. We hopen dat ze komende week van de penicilline af kan en over geplaatst kan worden naar de revalidatie. We houden jullie uiteraard op de hoogte.


Leny kijkt erg uit naar jullie bezoek. Als ik haar ‘s morgens bel en vertel wie er komen is ze onmiddellijk vrolijk en heeft de dag weer zin.

Wil je dus op bezoek, laat het ons weten dan kunnen we je inplannen.


Ps mochten jullie iets mee willen nemen voor Leny dan is het goed om te weten dat ze graag iets lekkers heeft. Maar let op. Ivm haar kalium tekort mag leny geen drop meer eten.


Lieve groet ook namens Julie, Ireen en Marleen


Brenda


Een kaartje sturen kan naar:

het LUMC

t.a.v. Leny Wiggers - J11Q - 123

Albinusdreef 2

2333 ZA Leiden


De eerdere updates kun je lezen op

www.brendaoosterbaan.nl

gebruikersnaam : LW (hoofdletters)

wachtwoord : 11steden (kleine letters)Update Leny dinsdag 3 maart 2016 23:00 uur.


Een verkoudheid heeft vat op Leny gekregen. Na anderhalve dag snotteren en hoesten blijkt er nu toch een beginnende longontsteking te zijn. In de loop van vandaag begonnen we ons toch meer en meer zorgen te maken. Leny werd ook steeds vermoeider, bleker en zwakker. Eind van de dag heeft Leny penicilline gekregen en wordt ze tevens behandeld voor een te laag ijzergehalte.

Vanavond hebben we nog even contact gehad met de verpleging en zij vertelde ons gelukkig dat Leny zojuist had aangegeven zich een stuk beter te voelen dan vandaag.


Omdat een longontsteking niet ongevaarlijk is, moeten we de komende dagen extra voorzichtig zijn met Leny.  Leny wil dolgraag haar bezoek blijven ontvangen. “Een dag geen bekenden zien, is voor haar een dag niet geleefd”.

Het bezoek vragen we de komende dagen extra alert te zijn op dat wat Leny aankan qua vermoeidheid. Laat haar gerust even in slaap dommelen als ze moe is. Na 10 minuten is ze weer helemaal wakker en blij dat je er nog bent. In de familie kamer staat koffie, neem daar gerust van.  Het kan ook zijn dat Leny snel weer opknapt en ze tijdens het bezoekuur voldoende energie heeft. Het bezoek merkt dat vanzelf.


Voor nu betekent het krijgen van medicatie via een infuus dat Leny nog even niet kan worden overgeplaatst. Kaartjes kunnen dus nog steeds naar onderstaand adres.


Mede namens Julie, Ireen en Marleen Lagerweij


Met lieve groet

Brenda


Een kaartje sturen kan in ieder geval tot dinsdag naar dit adres:


het LUMC

t.a.v. Leny Wiggers - J11Q - 133

Albinusdreef 2

2333 ZA Leiden


De eerdere updates kun je lezen op

www.brendaoosterbaan.nl

gebruikersnaam : LW (hoofdletters)

wachtwoord : 11steden (kleine letters)


Update Leny dinsdag 1 maart 2016 21:00 uur.


Ook op de 5e dag na de operatie van Leny kunnen we zeggen dat het goed gaat. (nog steeds bijzonder goed) Zodra er een plekje is gaat Leny naar een revalidatiecentrum vlak bij het ziekenhuis waar speciale aandacht is voor ouderen. Het kan zijn dat er eerst nog een overbrugging georganiseerd moet worden maar er wordt hard aan gewerkt om dat te voorkomen.

Hoewel Leny nog steeds een euforische gevoel heeft, begint de vermoeidheid toe te slaan.  Ze zou veel meer kunnen slapen dan ze doet. Zoals jullie leny kennen, neemt ze haar revalidatie serieus en wil ze geen tijd verliezen met wachten.


Vandaag zijn veel kaarten bezorgd en daar werd Leny helemaal blij van. ;-) Ze geniet enorm van al jullie aandacht en zou het liefst de hele dag door bezoek willen hebben. Het is maar goed dat het ziekenhuis daarbij een duidelijke structuur biedt.


Omdat Leny de bezoeken ondertussen goed aan kan en dat ook heel erg fijn vindt, kunnen jullie vanaf nu aan geven als je op bezoek wil gaan. Graag zelfs !!


Een vriendelijk, doch dringend verzoek om Leny alleen te bezoeken als jullie dit met mij hebben afgestemd. Dit om goed te plannen en niet meer dan 2 personen tegelijkertijd op bezoek te hebben. De huisige bezoektijden zijn 14:15 tot 15:00 uur en 18:30 tot 19:30 uur.


Het makkelijkste is om mij even te mailen info@brendaoosterbaan.nl of een sms-bericht te sturen 0639490533. Vermeld in een email altijd ook je telefoonnummer zodat ik je kan bellen als Leny overgeplaatst is of als er iets aan de hand is.


Opnieuw goed nieuws dus !! ;-)


Mede namens Julie, Ireen en Marleen


Lieve groet

Brenda


Update Leny 28 feb  23:00 uur


Zoals beloofd hier nog een update over de laatste 24 uur.

Het gaat goed. Vandaag zei leny dat ze zich euforisch voelde. Misschien wel een beetje “te”, voegde ze daar aan toe. Leny heeft goed meegekregen en onthouden dat ze de afgelopen dagen in de war was.

Leny zal ook zelf af en toe weer op facebook verschijnen en heeft ook vandaag al wat mensen gebeld. Ze maakt dan grappen die voor ons nog niet 123 te plaatsen zijn. Zo belde ze vandaag met een aantal om te vertellen dat ze thuis was en heerlijk in haar verwenstoel lag.  Zelf was ik er bijna ingetuind. Leny ligt natuurlijk nog in het ziekenhuis.


Haar fysieke herstel gaat razend snel. Haar been en arm worden zichtbaar sterker, Leny zit kranig rechtop en in haar lopen is ze zekerder dan voor de operatie. Zelf geeft ze aan dat ze toe is aan de revalidatie fase. Morgen of overmorgen daar meer over.

Zodra we weten wanneer Leny naar haar volgende plek gaat weten we ook de bezoektijden en opties en kunnen we bezoeken gaan inplannen.


Op facebook heb ik vanavond een foto geplaatst. Ik heb erg mijn best gedaan om haar (grote) hoofdwond te verbergen. Ook is Leny is het echt een stukje bleker.


Wellicht is het goed om ons te realiseren dat we nog maar 3 dagen na de operatie gehad hebben. Maandag is dag 4.


Voor nu lieve groet


Ook namens Julie Ireen en Marleen,


Brenda


Update Leny 27 feb 11:00 uur


Gelukkig, de rust in het hoofd van Leny is ook weer wedergekeerd. (pak van mijn hart want dat was best heftig) Leny heeft goed geslapen, eet lekker en mag straks haar eerste stappen zetten. Het enige is dat ze het zou koud heeft. Maar met een extra dekentje, vestje en kruikje is dat goed te vertroetelen.


Vandaag komt Zus Iet.


Pas morgenavond krijgen jullie de volgende update. (tenzij er iets bijzonders te melden is natuurlijk). Ik weet dan ook of we de bezoeken kunnen uitbreiden.


Voor nu wens ik jullie allemaal een fijn weekend !!


Mede namens, Ireen, Julie en Maleen


Brenda


Een kaartje sturen kan in ieder geval tot dinsdag naar dit adres:


het LUMC

t.a.v. Leny Wiggers - J11Q - 112

Albinusdreef 2

2333 ZA Leiden


De eerdere updates kun je lezen op

www.brendaoosterbaan.nl

gebruikersnaam : LW (hoofdletters)

wachtwoord : 11steden (kleine letters)


Update Leny 26 februari 20:00 uur


De positieve lijn zet zich voort. Zelf het linker kantje van Leny is zich aan het herstellen ! Leny heeft er nu al meer kracht in dan voor haar operatie.

De neurochirurg, die vandaag even langs kwam, uitte zich zelfs trots over de resultaten van de operatie tot nu toe.


Als gevolg van de medicatie, die er voor moet zorgen dat er geen zwellingen en vochtophopingen komen, heeft leny last van akelige dromen, beelden en angsten.. Ze kon vandaag ook even niet goed inschatten wat echt is. Op zich is dit veel voorkomend en gaat dit na enkele dagen weer over. De afgelopen 24 uur heeft de verpleging Leny ook tegen zichzelf in bescherming moeten nemen. Zo ligt ze op een kamer apart en is er voor gezorgd dat ze haar bed niet uit kan. Het goede nieuws is dat in de loop van de dag deze beperkingen zijn opgeheven en daar is Leny heel blij mee. Haar hestel kan beginnen !!


Leny reageert goed op vertrouwde mensen, knuffeltjes, grapjes en aandacht. Toch moeten we tot na het weekend de bezoeken aan Leny beperken omdat ze veel moet rusten/slapen en de dag zoveel mogelijk prikkelarm moet verlopen.

Morgen, zaterdag, komen haar zus Iet en zwager. Leny kijkt daar erg naar uit.

Na zondag kunnen we inschatten of de bezoeken aan leny kunnen worden uitgebreid.


Ook namens Julie, Ireen en Marleen

Lieve groet

Brenda


Naar eerdere Update’s

Dinsdag 23 feb 2016

Zondag 28 feb 2016